Egy ízig-vérig magyar kaja, az isteni TÚRÓS CSUSZA

  • 2016.04.19.
  • 9

Amikor főzök, mindig próbálok valami különöset, valami egyedit csempészni az adott ételbe. Viszont vannak olyan kortalan klasszikusok, mint a pörkölt, gulyásleves, töltött káposzta, stb. ahol nincs szükség semmilyen inspirációra, vagy “lökésre” hanem egyszerűen bele kezd az ember és tudja mik a lépések. Ilyen az egyik kedvencem, az istenien finom túros csusza is. Szerintem ne hagyjátok ki! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.comTúrós csusza pirított pörccel, juhtúróval és lilahagymávalHozzávalók1 csomag csuszatésztakb. 50-60 dkg szalonna (sima, bükkfán füstöltet, és egy kicsit húsosabb erdélyi szalonnát használtam kb. 2/3-1/3 arányban)kb. 50 dkg tehéntúrókb. 15 dkg juhtúró (isteni íze lesz, de ha valaki nem kedveli elhagyható)1 nagy doboz tejföl1 fej lilahagymafűszerek (só, bors)ElkészítésA csusza tésztát sós vízben fel rakjátok főni. Ameddig készül, addig a szalonnát apró kockára vágjátok, és megsütitek, ameddig egészen picikére össze nem megy. Ha kész akkor elvileg nagyon sok zsírt kaptok, meg még több nagyon finom apró pörcöt. Mindössze annyi dolgotok van, hogy pörcöt némi zsírral kiszeditek egy nagyobb edénybe, majd hozzákeveritek a tésztát, és a túrót. Ezután még néhány percig sütitek, és ismét jól összekeveritek. Ha készen van tálalhatjátok, egy kevés hideg túró és tejföl a tetejére némi bors és lilahagyma társaságában. Szerintem ehhez további hozzáfűzni való nem is szükséges, csak élvezzétek a mennyei ízeket! Elkészítési idő: kb. 30-40 percJó étvágyat!