Paprikás cukkinifasírt mandulás bundában

  • 2021.09.25.
  • 7




Rákattantam a cukkinifasírtra, és gyors egymásutánban háromszor is megsütöttem. Ennek oka lehet az is, hogy az elmúlt egy évben többnyire csak zöldségleveseket ettünk főételnek, ezért kissé elszoktam a szilárdabb ételektől. Meg is látszik a blogon az eredménye, azaz, hogy édességen kívül szinte semmi egyebet nem tudtam felmutatni. Bocsesz! :DEzt a zöldségfasírtot mindhárom alkalommal kicsit másként készítettem: csak cukkiniből és hagymából, több sajttal, majd pedig bocskorpaprikával is dúsítva. A zsemlemorzsához először szezámmagot, majd mandulát kevertem, sőt panír nélkül, sütőben sütve is kipróbáltam, de ez az utóbbi változat lett a leginkább nyerő. Batáta- vagy burgonyacsipsszel szerettük a legjobban, és naná, hogy nem hagytam el mellőle a mártogatót. :) Ja, és a hús még mindig nem hiányzik! ;) Hozzávalók 15 darabhoz:a cukkinifasírthoz:50 dkg cukkini15 dkg vöröshagyma½ bocskor- vagy kápia paprika (6-8 dkg)4 nagy gerezd fokhagyma8 dkg reszelt sajt (nálam vegán)1 tojás5 dkg zabpehely5 dkg zabpehelyliszt1 csapott ek. szárított oregánó1 tk. szárított bazsalikom1 mk. garam masala1 mk. őrölt kurkuma1 csapott tk, őrölt pirospaprika½ mk. őrölt szerecsendióőrölt fekete borstört cayenne borssó½ ek. szilárd mangalicazsír6 dkg zsemlemorzsa2 dkg mandulapehelya mártogatóhoz:30 dkg növényi tejföl1 mk. sűrített paradicsom1 csapott tk. szárított oregánó1 csapott tk. curryportört cayenne borssóagavé szirup vagy méz ízlés szerint (nálam 1 tk.)p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparenelkészítés:A cukkinit alaposan megmossuk, végeit levágjuk, és nagy lyukú reszelőn héjastól lereszeljük. Enyhén sózzuk, és 10 percet állni hagyjuk.A kicsumázott fél paprikát nagyon vékonyra szeljük, és a felhevített zsíron fedő alatt félpuhára pároljuk. Hűlni hagyjuk.A megtisztított vöröshagymát félbevágjuk, zöldséggyaluval nagyon vékonyra szeljük, majd hozzáforgatjuk az áttört fokhagymát, a dinsztelt paprikát, a levétől alaposan kinyomkodott cukkinit és a reszelt sajtot. A fűszerekkel ízesítjük, belekeverjük a tojást, a zabpehelylisztet és a zabpelyhet.A lágy masszát fagylaltos kanállal adagonként a tenyerünkbe szedjük, kissé ellapítjuk, és az aprított mandulapehellyel kevert zsemlemorzsába forgatjuk.A zöldségfasírtokat kisujjnyi magas, felhevített kókuszolajban, közepes lángon mindkét oldalukon kisütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.A mártogatóhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, és a zöldségpogácsához kínáljuk. Bármilyen köretet adhatunk hozzá, de főzelék feltétjeként is fogyaszthatjuk.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent }