~ SÜTŐTÖKÖS TÖKMAGOS BUCI ~

  • 2021.11.05.
  • 8

»HOZZÁVALÓK« - 6 db - hoz- 20 dkg sütőtökpüré- 2 tojás- 6 dkg reszelt parmezán- 50 ml tökmagolaj ( helyette étolaj )- 25 dkg liszt- 1 tasak szárított élesztő- kb 40 - 50 ml tej- 2 ek tökmag- 1 tk só - vagy ízlés szerinttetejére :
- 1 tojásfehérje, tökmagA tökpürét kikeverjük a tojással, parmezánnal és az olajjal, majd hozzáadjuk a sót, az élesztővel vegyített lisztet, és az apróra vágott tökmagot. Az egészet sima tésztáva keverjük, majd tejjel lazítjuk.

Egy nagyobb muffinforma mélyedéseit kikenünk vajjal és behintjük liszttel - vagy kibéleljük muffinpapírral és egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát, majd 30 percig pihentetjük.
A tészta tetejét lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk tökmaggal. 180 °C - ra melegített sütőben kb 25 - 30 perc alatt megsütjük.