Krumplifőzelék és lekváros leveles táska

  • 2020.10.09.
  • 7

Két olyan étel, aminek elkészítése fél órába belefér.
Gyors, egyszerű, nagyszerű!
Krumplifőzelék4 db közepes krumplit enyhén sós vizben, 1 db babérlevéllel elkezdjük főzni.
kb 10 perc után botmixerrel a felét összetörjük, s 1 pohár tejfölt elkeverünk
a főzővíz levével, s adunk hozzá fél mokkáskanál piros paprikát.
Lassan csúrgatva hozzáadjuk a krumplihoz. Amig felforr néha megkavarjuk. Tökéletes sűrítés a saját anyag (a fele krumpli). Amikor elkészült, 1 evőkanál 10 %-os ecettel ízesitjük.
Feltétnek, hagymán piritunk kolbászkarikákat, amit a főzelék tetejére helyezünk. A kolbászok kisült zsirjával meglocsoljuk.
A lekváros táska elkésszítése nagyon egyszerű. Kész leveles tésztát kinyújtunk akkorára, hogy 8 db négyzet alakú lapot kapjunk. Közepébe sütésálló lekvárt teszünk. Háromszög alakúra hajtjuk. Közvetlen a lekvár mellett kezünkkel lenyomjuk, hogy sülés közben a lekvár ne szökjön ki. 200 fokos sütőben 20 per alatt elkészül. Vaniliás porcukorral hintjük a tetejét.