Madeleine alaprecept

  • 2022.01.13.
  • 9

A Madeleine egy piskótaszerű francia süti kagyló formában. Roppant egyszerű. Ez most konkrétan egy alaprecept. Ez bármivel ízesíthető, legyen az vanília, fahéj, a liszt egy része kakaóra cserélhető, a kész sütemény akár csokoládéba is mártható. A szilikon formát nagyon kedvelem, igazán könnyű vele dolgozni. Sütés előtt vékonyan érdemes kikenni pici olajjal és a kész süti könnyedén kifordul a mélyedésből. Ha megtetszett, a Cookorinál be is tudjátok szerezni. Nálunk biztosan sokat lesz használatban. :-)Hozzávalók 20 db-hoz*10 dkg cukor*2 tojás*10 dkg vaj*10 dkg liszt*6 g sütőpor*olaj a forma kikenéséhez
A cukrot simára keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Csomómentesre keverjük.Olajjal vékonyan kikent forma 3/4-ég töltjük a tésztával 200 fokra előmelegített sütőben 5 percet sütjük, majd 150 fokon további 10 percet. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.