Károlyi kalács

  • 2022.02.06.
  • 3

Tészta hozzávalói:50 dkg liszt4 tojás sárgája2 dkg élesztő4 dkg porcukor3 dl langyos tej10 dkg olvasztott vajTöltelék:15 deka vaj10 deka porcukorfél marék mazsolafél marék durvára vágott diófél marék apróra vágott csoki1 evőkanál holland kakaóporÖntet:2 deci habtejszín10 deka porcukor1 vaníliás cukorA kalácstésztát a szokásos módon elkészítettem (én géppel), megkelesztettem.A töltelékhez a vajat a porcukorral, kakaóporral kikevertem.A megkelt tésztát hüvejkujj vastagságú téglalappá nyújtottam és megkentem a vajas krémmel. Erre rászórtam a megmosott mazsolát, a diót és a csokit
(most boltban vett sütésálló csokidarabokat).
Bejgliszerűen feltekertem és kb. 2 centis csigákra daraboltam. A nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleltem és ebbe raktam a csigákat egymás mellé.előmelegítettem a sütőt 180 fokosra - addig a tepsiben keltek.Az öntethez a tejszínben elkevertem a cukrot meg a vaníliás cukrot, és ennek a felét rálocsoltam a csigákra, majd mehettek a sütőbe. Húsz perc múlva az öntet másik felét is rálocsoltam és visszatettem a tepsit még kb. 20 percre, mikor szépen megsültek.Zsuzsától
hoztam
a receptet, és nagyon köszönöm neki! Mindannyian nagyon szerettük!Bár nem valami fotogén ez a kalács, de annál finomabb!