Nutellás donut sütőben sütve – A tömör gyönyör könnyedén.

  • 2021.10.22.
  • 5






Bevallom először félve álltam neki ennek a csodának. De a végeredmény annyira imádnivaló lett, hogy egy héten belül többször is elkészítettem. Egy hátránya van: be kell szerezni hozzá legalább kettő jó minőségű donut tepsit, amit nagy valószínűséggel semmi másra nem fogsz soha használni, de bízz bennem, csak ezért is megéri beruházni! Pihe-puha, nagyon nagyon nagyon finom kis függőséget okozó sütik lesznek!







Fánkokhoz:165 g finomliszt10 g kakaópor7 g sütőpor2 g só60 g kristálycukor50 g barnacukor100 g mogyorókrém45 g puha vaj1 tojás1/2 tk vaníliaaroma100 g tej



Glazúrhoz:150 g porcukor150 g nutella4-6 ek tej1/2 tk vaníliaaroma



Díszítéshez:színes cukor, mogyoró krokant, reszelt csoki, stb



A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a donut formákat vékonyan kivajazzuk.A lisztet a kakaóporral, sütőporral és sóval elkeverjük.A cukrokat a mogyorókrémmel és a vajjal elkeverjük, majd beleütjük a tojást és belelocsoljuk a vaníliaaromát is, majd alaposan elkeverjük.Egy spatula segítségével 3 adagban felváltva adjuk hozzá a tejet és a lisztes keveréket. Lisztes keverékkel zárjuk a sort.Egy habzsákba töltjük a masszát, ebből a legkönnyebb a formákba adagolni.A fánksütő formák mélyedében kb 3/4-ig érjen a massza, egy csíkot húzunk körbe mindegyik mélyedésbe. Kb 10 perc alatt készre sülnek. Tűpróbával ellenőrizhetjük.







Rácsra téve hagyjuk kihűlni, addig keverjük össze a glazúrt. Minden hozzávalót egy kis tálba mérünk, majd jó alaposan összekeverjük.Annyi tejet adjunk hozzá, hogy még sűrű, de folyós masszát kapjunk. Ha túl híg, nem lesz szép a bevonat.A kihűlt fánkok tetejét belemárjuk a glazúrba, majd egy rácsra téve hagyjuk, hogy szépen lecsepegjen az oldalán a felesleg.







Kedvünkre megszórhatjuk bármivel, ami van otthon, legyen az liofilizált gyümölcs, darabolt mandula, dió, bármi.Hagyjuk száradni a mázat, majd fogyaszthatjuk is.



Nagyon finom, mennyeien puha tészta, finom mázzal a tetején. Nem csak a gyerekek kedvence lesz! Kipróbálod?



Egyéb nutellás finomságokat is mutatok és annyit megsúgok, hogy mind függőséget okoz!


Nutellával töltött puffancsokNutellával töltött tiramisu golyókNutellával töltött kekszNutellás tekercsNutellával töltött palacsintaNutellás szivarkákNutellás palacsinta tortaNutellás sajttortaNutellahab mandulás csókokkalNutellás muffin fánkok



The post Nutellás donut sütőben sütve – A tömör gyönyör könnyedén. appeared first on Nassolda.