Tojásmentes, tejmentes cukkinimuffin

  • 2018.03.05.
  • 2

Hozzávalók 6 darabhoz:
150 g hámozott cukkini
50 g mandulaliszt
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
5 g kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 ek almaecet (helyettesíthető citromlével vagy fél ek 10%-os háztartási ecettel)
100 g eritrit
2 lentojás (2 ek darált lenmag/lenmagpehely + 6 ek forró víz)
Elkészítés:
Két evőkanál lenmagot ledarálunk (vagy lenmagpelyhet használunk), forró vízbe áztatjuk. Nyálkás masszát kapunk, hasonlót egy felvert tojáshoz.
A hámozott cukkinit apró darabokra vágjuk, turmixgépben pürésítjük. Egy tálban elkeverjük a liszteket, a kakaóport, az eritritet, a szódabikarbónát, hozzáadjuk a cukkinipürét, a lenmag tojást és az almaecetet. Alaposan elkeverjük, muffin formába adagoljuk.
Előmelegített 170°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
1 darab energia- és tápanyagtartalma:135 kcal, 15 g szénhidrát, 6 g zsír, 6 g fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus