Néhány étel a közelmúltból, amit lefényképeztem

  • 2021.09.19.
  • 8

Olaszos ízesítésű paradicsomos csirkeszárnyközepek vele főtt bulgurralHozzávalók: 1 fej felaprított hagyma, 16 db csirkeszárnyközép, só és szárított oregánó ízlés szerint, 1 teáskanál fűszerpaprika, 500 gr Nostia passzírozott paradicsom, 1 paradicsomos doboz meleg víz, pár csepp folyékony édesítő, 25 dkg bulgurÚgy készült, ahogy a rizseshúst szoktam, és isteni finom volt.
Szaftos rakott krumpli pirított szalonnával a tetejénSzokásos módon készült, különbség csak a tetején sült vékony szalonna szeletek adta szaftosság volt. Érdemes kipróbálni.Süllőgerincből főtt hallé, ami megkocsonyásodott és úgy is isteni voltLegnagyobbikom fogott egy több, mint 6,3 kg-os hatalmas süllőt, és boldogan hozta, hogy tegyük el karácsonyra lefilézve. Nagyon örültem a rengeteg csodás hófehér bőr és szálka nélküli süllőfilének, de a visszamaradt hatalmas gerincet és fejet se akartam kidobni, így főztem egy ízes alaplevet hagymával, zöldpaprikával, fűszerpaprikával és sóval. Jó fél óra rotyogtatás után elturmixoltam a levet és azután főztem bele az előzőleg csípős piros arannyal bepácolt gerincet és fejet. Lassan főztem újabb fél óráig, aztán a halat szűrőlapáttal tálra szedtem és lefedve tároltam. Mindenkinek ízlett ez a süllő hallé, szép nagy falat szálkamentes húsokat lehetett leszedni bele a gerincről és a fejről. A maradék hallé dobozban a hűtőbe került a maradék húsokkal együtt. Másnap a megkocsonyásodott levet hideg halhússal kocsonyaként ettem és imádtam úgy is.
Sütőporos krokett,
amit Bogikám egyszerűen rokettnek hívott és nagyon szerette. Megint krumplipüré maradék eltüntetésére készült, és finom pihe-puha volt. Csak kb. azonos mennyiségű (40 dkg) krumplipüré, és liszt, fél csomag sütőpor és kevés só került bele és forró olajban, de a hőt mérsékelve sült szépre és finomra.Kapros-tejfölös cukkini főzelék mini fasírttalEz is szokásos módon készült és ez is nagyon finom volt.Erről a pár ételről készült kép az elmúlt hetekben. Élveztem, hogy csak eszünk, nincs fényképezés és írogatás csak nagyon ritkán.