Tegnap volt a szülinapom

  • 2021.06.02.
  • 1

kávés és csokikrémes piskótaBár a múlt héten még nagy terveim voltak a szülinapommal kapcsolatban, végül
semmi különöset nem főztem,
kétféle töltelékű tortát sütöttünk Bogikámmal. Annyira ráéheztem a kávé krémes tortára, hogy az egyik olyan lett, a másik meg csokis, Bogikám meg a többiek kedvére. Isteni lett mindkét töltelék, annak ellenére, hogy az állagával már megint meggyűlt a bajom, de elhatároztam, hogy nem fogom magam felidegesíteni rajta. Úgy voltam vele, ha kanállal kell enni, hát azzal esszük :)!Szokásos módon kevertem ki egy 7 tojásos kakaós piskótát, a tésztát kétfelé osztottam és a két szív alakú szilikon formában sütöttem meg. Nem lett nagyon vastag, így csak kétfelé vágtam a kihűlt piskótát és bele is meg a tetejére is jó vastagon kentem a krémeket. Amikor kicsit dermedt, felvert Hulalával még jól megpakoltam mindkettőt. Tényleg finom lett, annak ellenére, hogy a csokikrém kicsit lágyabb maradt.
A piskóta hozzávalói:
7 db M-es tojás, 7 kisebb evőkanál cukor, 5 kisebb evőkanál finom liszt, 2 evőkanál kakaópor.Szokásos módon a tojásokat kettéválasztva, külön-külön felverve cukorral a sárgája és a fehérje is, majd óvatosan összekeverve az átszitált kakaóporral elkevert liszttel. 160 fokra előmelegített sütőben, de a sütőt 150 fokra mérsékelve, légkeverésen sütve kb. 40 percig.A krémek hozzávalói:
7,5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 csomag Balbeck csokis pudingpor, kevés rumaromaSzokásos módon megfőztem a pudingot, ketté osztottam és még ezeket kevertem bele:
+ 2 evőkanál átszitált holland kakaópor, 3 evőkanál vaníliás cukor, kihűlés után 2 dl habbá vert 30 %-os tejszín+ 4 kávéskanál instant kávé (MILD), 1 evőkanál vaníliás cukor, kihűlés után
2 dl habbá vert 30 %-os tejszínkávéscsokis és kávékrémes piskótacsokis"Ünnepi" vacsorám: mexikói zöldséges-kolbászos paradicsomos csípős tészta - isteni volt, imádtamJa, tegnap 61 lettem. Öregszem.