Szalonnás hagymás csuka

  • 2021.06.10.
  • 0

Legnagyobbikom megint sikerrel horgászott valamelyik nap, 2 csukát sikerült fognia. A kisebbikből készült direkt az Ő kedvére a szalonnás-hagymás tűzdelt csuka, vele sült, ugyancsak hagymás-szalonnás hajszálvékonyra vágott krumplival.Hozzávalók:2 db nagy krumpli, 2 közepes fej hagyma, 6 szelet szalonna, 1 csuka, pici olaj a sütőpapír kikenéséhez, só, pici szitált ételízesítőElőször a krumplit és hagymát tisztítottam meg, és mindkettőt felszeleteltem. A krumplit nagyon vékonyra, hogy a rövid sütési idő alatt megpuhuljon. A vékonyan megolajozott sütőpapírra terítettem a hajszálvékony krumpli szeleteket, rá a hagymát, megsóztam és elkevertem, majd mindkét oldalon 2-2 szelet szalonnát tettem a tetejére. Középre került a mindkét oldalán beirdalt csuka, aminek a gerince mellett is mindkét oldalon bevágtam a húsát, hogy oda is tehessek a fűszerezés után
hagyma és szalonna szeleteket. A halat először sóval és szitált ételízesítővel szórtam meg, és a fűszereket jól belemasszíroztam a bevágásokba is, ahova azután hagyma és szalonna szeletkéket dugdostam.
180 fokra és légkeverésre állított sütőben sütöttem szép pirosra, ahogy az első képen látszik is. (Sajnos több aránylag jó képet nem sikerült róla készíteni :(.)Legnagyobbikom kétszeri evésre pusztította el a szörnyet, meg az összes krumplit. Degeszre ette magát. A többiek nem kértek ilyet, most nem kívántunk halat enni, de örömmel figyeltem, ahogy Legnagyobbikom szorgosan tüntette el a tányérjáról nemcsak a halat, hanem az ízes krumpliszeleteket is. (Egyébként nem szokott a halak mellé enni semmit, de ez a krumplis-hagymás-szalonnás köret nagyon bejött neki :)!)