Tejfölös-tojásos zöldbabfőzelék

  • 2021.05.21.
  • 8


Tegnap ebédre csak magamnak főztem ezt a finom főzeléket, aminek nagy előnye, hogy
már a "feltét" is benne van, így csak be kell kanalazni :).
Hozzávalók 2 személyre, vagy mint nálam, két étkezésre:50 dkg mirelit zöldbab, kb. 8 dl víz, 1 fehér műanyag kanál ételízesítő, fokhagyma granulátum, és chili pehely ízlés szerint, 14 dkg 20 %-os tejföl, 2 dkg rétes liszt, pár csepp ecet, 2 db M-es tojás, pici sóA zöldbabot annyi vízben, ami ellepte (kb. 7 dl) főni tettem. Ízesítettem ételízesítővel, fokhagyma granulátummal, chili pehellyel. Amikor megpuhult habarást készítettem tejfölből és lisztből, amit kevés vízzel hígítottam, úgy adtam a főzelékhez. Végül pár csepp ecettel picit savanyítottam és beleöntöttem a pici sóval alaposan elhabart tojást. Kiforraltam és máris ehettem. Egyszerű, de nagyszerű ebéd és vacsora lett, aminek olyan kevés a szénhidrát tartalma, hogy ebédnél pár szem sültkrumplit, vacsoránál pedig egy pici szendvicset is ehettem még mellé.