Csicseriborsó, zellerszár és sárgarépa

  • 2023.12.11.
  • 1


Szomorú hétfő reggelen tökéletes napfényhelyettestő. Ráadásul finom is.A címben felsoroltak kaptak egy kis mustáros majonézfürdőt pici fehérbors szórással és tegnap óta a hűtőszekrényben pihentek, mára pedig nagyon finom egységgé kovácsolódtak.Hozzávalók:3 evőkanálnyi majonéz (vegán, cukormentes)1 evőkanálnyi mustárkevés fehérborssó10 dkg főtt csicseriborsó3 zellerszár feldarabolva1 sárgarépa finomra reszelveEgy tálban összekevertem a majonézt, a mustárt, a borsot és a sót. Beleszórtam a lecsölögtetett csicseriborsót és
egy krumplinyumóval - olyan tessék-lássék módon, hogy még egész szemek is maradjanak - összenyomogattam. Rászórtam a zellert és a répát, majd jól összekevertem, majd egy zárt üvegedényben betettem a hűtőszekrénybe, ma reggel meg egy részét kenyérre kentem, egy részét retekszeletekkel tunkoltam.A maradék holnap reggel még nagyon finom lesz.