Spenótos gnocchi
- 2017.02.24.
- 6
Egyszerű gyorsan elkészíthető étel, igaz én most bolti gnocchi tésztát használtam hozzá, érdemes elkészíteni frissen, mert egész más lesz az étel jellege tőle és semmivel nem bonyolultabb a friss gnocchi tészta elkészítése a krumplis nudlihoz képest.
Hozzávalók:
500 g gnocchi
500 g leveles spenót (én jelenleg fagyasztottat használtam)
2 dl tejszín
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
liszt
só
bors
Kezdjük a mártással, olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a zúzott fokhagymát alacsony hőfokon pirítsuk át, tegyünk rá 1-1,5 ek lisztet, majd sűrítsük be a tejszínnel. Helyezzük a mártásba a spenótot ha frisset használunk elég annyira átmelegíteni, hogy a spenótlevelek megfonnyadjanak.
Közben forraljunk sós vizet a gnocchi főzéshez, a friss 1-2 perc alatt elkészül a boltit valamivel tovább kell főzni. Amint kész szedjük ki a vízből közvetlen a mártásba és melegítsük át az egészet, majd tálalhatjuk is.
A szerzőről
Gasztro Éden