Erdélyi parasztcsorba húsgombóccal

  • 2022.11.27.
  • 0

Direkt egy kicsivel több darált húst vettem aTÖLTÖTT KARALÁBÉ miatt,így el is készült a gombhoz a kabát, vagyisa húsgombóc betét miatt a finom leves.Hozzávalók...jelen esetben (4,5 literes fazékhoz):-kb. 20 dkg darált hús (lehet sertés, szárnyas, amit szeretünk)-fél kk Noszlopi fokhagymakrém-1 tk vöröshagymakrém (ehhez ez praktikusabb)-só-frissen darált fekete bors-1 kisebb fej karfiol-1 közepes méretű karalábé-2 db petrezselyemgyökér-4-6 közepes méretű sárgarépa-1 nagy fej vöröshagyma-kevés olaj-só-frissen darált feketebors-pici csemege paprika-életízesítő
-fél csomag BORS MAGIC levesfűszer...egyenesen Erdélyből és innen már lehet tudni, hogy savanyú levesről beszélünk-1 közepes doboz tejföl (kb. 3 dl)-2 dl 30%-os tejszín Az egész műveletet a hússal kezdtem, hadd álljonegy kicsit a fűszerekkel, az jót tesz neki.Tehát a darált húst alaposan összekeverem afelsorolt hozzávalókkal, majd apró, pici gombócokatkészítek és a hűtőben pihenni hagyom, amíg a levestútnak indítom.A burkolatától megfosztott vöröshagymátkicsire összevágom és kevés olajon dinsztelnikezdem. Közben megtisztítom és darabolom azöldségeket, amiket a hagymás alapra dobok éspár percig együtt párok, majd felöntöm vízzel,felfőzöm, ízesítem,Emiatt lesz majdnem autentikus íze a levesnek. belekerülnek gombócék is és készre főzöm. Ha minden puha, mehet a levesbe a tejfölés a tejszín (ebbe sűrítést nem szoktam tenni),ezekkel is felfőzöm és készen is vagyok.