TÖLTÖTT PORTOBELLO GOMBA NEKTARINOS SALÁTÁVAL

  • 2022.09.20.
  • 2


Töltött portobello gombaGyors, könnyű vacsora volt. Imádtuk.
Sőt még pár gyatra kép is készült róla.Hozzávalók2 személyregomba4 db. portobello gomba5 dkg kockázott bacon1 kisebb fej sonkahagyma1 nagy paradicsomsóborschilioregánofriss bazsalikomfriss snidling2 evőkanál brindza10 dkg ízes reszelt sajt (cheddar)extra szűz olíva
saláta1/2 fej római saláta1 lila hagyma1db. érett nektarin1/2 piros kaliforniai paprikaextra szűz olíva1 citrom levesóborschilioregánófriss bazsalikomfriss snidlingmangó desszert szósz vagy fehér balzsamecetkrémElkészítésgombaElőször is távolítsd el a gomba szárát, tedd féle a kalapokat.A kockázott bacon-t egy kanálnyi olíván pirítsd a zsírjára.Nagyon apróra kockázd fel a hagymát és a gomba szárakat is.Dobd a lepirított bacon-re a hagymát, hagyd dínsztelődni.később mehet rá a felaprított szár is. Sózd, borsozd. Szárított oregánóval és chilivel add meg az ízét.Legvégül mehet bele a kockázott paradicsom és a friss fűszerek. Zárd el alatta a tüzet és keverd el a brindzával.Kanalazd a tölteléket a kalapokba és burkold be a reszelt sajttal.Tedd egy hőálló tálba, locsold meg olívával és told a forró (190 fok) sütőbe.Amikor bugyog az aranybarnára pirult sajt a tetején, el is készült.salátaTépked kis darabokra a salátaleveleket.Vágd kicsi kockákra a hagymát, a paprikát és a nektarint.Szórd ezeket a salátára.
Facsard rá a citromlevet, adj hozzá egy csipet sót, tekerj rá frissen őrölt borsot és chilit, szórd meg oregánóval, apróra vágott friss fűszerekkel, locsold meg olívával.Lidliben vettem mangó desszert szószt, ezzel locsoltam meg. Gondolom, hogy nincs mindenkinek otthon, ezért fehér balzsamecetkrémmel helyettesíthető.Forgasd össze és azonnal fogyaszd.Jó étvágyat Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is