Csirkecombok csodás finom mártásban.

  • 2023.01.28.
  • 5

Csirkecombok csodás finom mártásban.
Nagyon finom, ízletes, omlós lesz ezzel a mártással a csirke.

Hozzávalók: 3 személyre
6 csirke alsó comb,
1-1 teáskanál só, pirospaprika,
1 teáskanál frissen őrölt tarka bors,
1 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál worcester szósz,
1 nagyobb fej lilahagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2,5 dl világos sör,
 
2+1 evőkanál olaj.
Körete: 35 dkg kelbimbó és basmati rízs.
A csirkecombokat a csont mellett és még 2 helyen bevágom.
Sózom, borsozom, rászórom a pirospaprikát, ráöntöm a szója és worcester szószt,majd alaposan átforgatom úgy, hogy a combok bőre alá és a csontok melletti részre is kerüljön fűszer. Állni hagyom 15-20 percig.
Kiolajozott, forró serpenyőbe bőrével lefelé belerakom a combokat, aztán minden oldalát átsütöm.
A csirkedarabokat kiszedem egy tányérra, a serpenyőbe még 1 evőkanál olajat teszek, erre rakom a felkarikázott hagymát, pár percig pirítom, a zúzott fokhagymát is hozzáadom.
A combokat visszateszem a serpenyőbe, felöntöm a sörrel és így párolom.
Közben párszor megforgatom a húst. Akkor lesz kész, ha a sör teljesen elpárolgott és már csak az illatos, finom mártás marad. Ez körülbelül 30-35 perc.
Amíg a hús készül, a kelbimbót a mikróban megpárolom, a basmati rízst megfőzöm, így egyszerre készül el a hús és a köret.