Rebarbarás-málnás pite

  • 2021.01.10.
  • 5


Apukám meglepetés szülinapjára idén ezt a pitét álmodtam meg. Na jó, nem teljesen ebben a formában, de elégedett vagyok vele mindenképpen. Egy kis fagylalttal még lehetne turbózni, de így is elég hideg van, hogy őszinte legyek.Hozzávalók:A tésztához:6 dkg vaj3 dkg cukor12 dkg liszt6 dkg darált mandula1 tojás
A töltelék:10 dkg cukor20 dkg fagyasztott málna25 dkg fagyasztott rebarbara2 evőkanál étkezési keményítőA töltelékhez egy tálban mindent összekeverünk, és időként keverünk rajta, amíg a keményítő és a cukor fel nem oldódik a gyümölcsök levében.A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal kemény tésztát gyúrunk, kb 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk és a piteformába igazítjuk.180 fokos sütőben kb. 5 percet elősütjük a tésztát, beleöntjük a tölteléket, kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg a töltelék megszilárdul.
Kihűlés után szépen lehet szeletelni.

Címkék

Pite Málna Rebarbara