Medvehagymás hummusz

  • 2021.03.18.
  • 0

Nagyon szeretjük a hummuszt. A klasszikus változatot szezonban friss medvehagymával, szezonon kívül medvehagyma krémmel, vagy (házi) medvehagyma pesztóval dobom fel, és egy kevés őrölt római köményt is csempészek bele. Mindkettő nagyon jót tesz az ízének!Hozzávalók:200 g
főtt csicseriborsó
pár szál apróra vágott, friss medvehagyma, vagy kiskanálnyi medvehagyma pesztófél citrom leve2-3 evőkanál olívaolaj2 teáskanál tahini (szezámpaszta)1 mokkáskanálőrölt római köménysó és frissen őrölt bors, ízlés szerint¼ teáskanál chili-pehely (opcionális)A konzerv csicseriborsót leszűröm, a konzerv levét félreteszem. A leszűrt csicseriborsót a többi hozzávalóval késes aprítóban, vagy blenderben finom krémmé dolgozom össze, és ha szükséges, a konzerv félretett levével lazítok az állagán. Egy tálkába kanalazom, közepébe mélyedést készítek, oda csurgatok keveset az isteni finom szűretlen Novello olíva olajamból, amit minden évben Giuseppetól veszek. Lepénykenyérrel (pita) és/vagy zöldség hasábokkal kínálom. A maradékot jól záródó dobozban a hűtőszekrényben tárolom, 3-4 napnál nem tovább.