Ázsiai stílusú sült Portobello gomba

  • 2021.03.10.
  • 1


Rá vagyok kattanva az ilyen egyszerű, „pár perc alatt összedobom” fogásokra. Ma újra ázsiai ihletésű lett az ebéd, hogy élvezzem a friss koriandert, amíg tart.20 perc alatt elkészült, paleo, alacsony szénhidráttartalmú, keto-barát és még vegán is. IR ebédnek ettem hozzá egy teljes kiőrlésű kiflit. Hozzávalók 2 adaghoz:4 db
Portobello gomba, vastagabbra szeletelvesó
és frissen őrölt fekete bors
(ízlés szerint)2
evőkanál
szezám olaj1 evőkanál olívaolaj1 lilahagyma (újhagymával jobb lett volna, de épp nem volt)fél hegyes pirospaprika (kápia jellegű), jullienne-re vágva3 gerezd zúzott fokhagymaujjnyi
friss gyömbér, finomra reszelvecsipet
chili pehelypár csepp
fehérbor (vagy rizs)ecet1
teáskanál
pirított szezámmagfriss korianderzöld, aprítva
A vastagabbra szeletelt gombát sütőpapíros tepsire sorakoztatom, megkenem szezámolajjal, tekerek rá sót, fekete borsot és 10-12 percre 180 Celsius-fokos sütőbe tolom.(Süthettem volna serpenyőben is, de egyszerre nem fért volna bele a gomba és mivel a sütőm épp meleg volt, hát kihasználtam)Egy serpenyőben felhevítek 1 evőkanál olívaolajat, és roppanósra sütök rajta egy félholdra szeletelt lilahagymát. Hozzákeverem a friss gyömbért, zúzott fokhagymát és vékony csíkokra vágott piros paprikát, megszórom chili pehellyel, megspriccelem pár csepp ecettel, majd elkeverem az egészet a sütőből kivett sült gombával. 2-3 percig hagyom összeérni az ízeket, majd tányérra szedem, megszórom pirított szezámmaggal és aprított korianderzölddel. Mennyei!
A portobello gombát a ChefGomba biztosította, köszönet ért.
Innen az ötlet.