Téli saláta savanyú káposztával, lencsével és virslivel

  • 2021.01.07.
  • 7


A Kifőztük magazin januári számában láttam meg ezt a salátát, épp volt hozzá virsli (Pikok pure, Lidl beserzés), lencsekonzerv mindig van itthon, s káposztát meg magunk savanyítjuk, így abból sincs hiány. Este, mikor hazaértem az irodából összedobtam és boldogan ettem, mert a diétámba is belefér és nemcsak laktató, hanem finom is. Hozzávalók 2 adaghoz:4 db füstöt virsli20 dkg savanyú káposzta
1 lencsekonzerv (230 g)1 fej lilahagyma1 púpozott evőkanál tejföl
1 evőkanál (light) majonéz
A virslit felkarikázom (szükségtelen főzni), a lencsét átöblítem, szűrőben lecsepegtetem. A savanyú káposztát felaprítom, a tejfölt elkeverem a majonézzel, majd beleforgatom a virslit, káposztát, lencsét és a kockázott lilahagymát. Azonnal fogyasztható.
Aranytepsireceptjét igazítottam a saját ízlésemre.