Vegán BBQ karfiol

  • 2020.11.16.
  • 8

5 hónap után végre itthon van Adél lányom is, tegnap vegán töltött szőlőleveleket készítettem neki vacsorára, ma ez volt a vacsora. Hozzávalók:1
közepes fej
karfiol1
csésze
csicseriborsóliszt, vagy barna rizsliszt1
teáskanál
szárított vöröshagyma1
teáskanál granulált
fokhagyma1/2
teáskanál
őrölt paprika1/2
teáskanál
füstölt paprikacsipet
római kömény1/2
teáskanál
só1/2
csésze
vegán barbecue szósz Egy közepes karfiolt virágaira szedek, majd elkészítem a tésztát: egy tálba a csicseriborsó lisztet (vagy barna rizslisztet), a paprikát, a füstölt paprikát, a római köményt és a sót jól összekeverem, majd annyi vizet adok hozzá, hogy csomómentesre keverve sűrű palacsintatészta állagú legyen. A karfiolvirágokat belekeverem úgy, hogy a tészta jól befedje, és egy sütőpapíros tepsire helyezem őket egy rétegben, kis helyet hagyva a karfiolrózsák között, hogy ne ragadjanak össze. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek, majd mindegyiket megkenem vegán BBQ szósszal (még a nyáron vettem az Aldiban), visszateszem a sütőbe, és további 5-8 percig sütöm.Zöldsalátával, és/vagy tepsis krumplival teljes főétel, de magában is rá lehet járni, igen addiktív kis finomság. Innen az ötlet.