Sonkás-újhagymás spárga sajttal

  • 2020.05.14.
  • 7

Facebook böngészés közben akadt meg a szemem Harmath Csaba mozzarellás spárga vacsoráján, azonnal eldőlt a mi vacsoránk is. Csaba jóféle házi préselt császárszalonnába tekerte a spárga sípokat, nekem csak fekete erdei sonkám volt itthon és a spárga mellé tettem 2-2 szál újhagyma zöldjét is, a végeredményt tekintve egyik sem rontott rajta, sőt. A "recept" pofonegyszerű, de mivel kértétek, íme:Hozzávalók 4 adaghoz:fél kiló zöld spárga100 g vékonyra szeletelt fekete erdei sonka (vagy bacon)néhány szál újhagyma zöldje (opcionális)pici vaj a sütőtál kikenéséhez125 g (bivaly) mozzarellaA spárgát megmosom, az alsó szárrésznél elpattintom, ott fog eltörni, ahol már nem fás.
Kettesével-hármasával összefogom, teszek melléjük 1-2 szál újhagyma zöldjét és körbetekerem sonkaszelettel úgy, hogy a spárgafejek szabadon maradjanak. Nem kell sózni, a sonka épp elég sós.
A sonkás-újhagymás spárgakötegeket vékonyan kivajazott sütőtálba teszem, befedem (bivaly) mozzarella szeletekkel és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütőm. Azonnal tálalom.