Zöld(ség) juice

  • 2019.06.12.
  • 2

Egy nagyon zöld juice készült ma, csupa zöld zöldségből, a kertből frissen szedett fűszernövényekkel ízesítve. Igazán finom, és bár én reggelire fogyasztottam, akár levesként is bevetném bármelyik kánikulanapon. A préselés után visszamard szárazanyagból – hogy a rostbevitel is meglegyen – jó szokásomhoz híven rántotta készült (forró serpenyőben pár csepp olívaolajon, pár percig kevergetve dinszteltem a préselés után visszamaradt zöldség „szárazanyagot”, majd összesütöttem 2 felvert tojással).Hozzávalók:1 kígyóuborka (vagy 2-3 fürtös uborka)fél szál szárzeller1 újhagyma1 negyed fej kelkáposztafriss bazsalikom, oregánó, lestyán, és fodros petrezselyem, összesen egy kis csokorra valóA hozzávalókat megmosom, mindent felaprítok akkora darabokra, hogy a lassú prés garatnyílásán beférjen, majd kipréselem (kétszer, hogy garantáltan minden levet kinyerjek). Ha nem fogy el azonnal, üvegedényben (egy csatos üvegben, vagy üvegkulacsban), lezárva, max. 24 órát tárolom a hűtőszekrényben.Fenti mennyiségből 600 ml juice lett.* Lassú prést használva, akár 30-40%-kal több zöldség, vagy gyümölcslevet kapok, és ugyanennyivel több vitamint és más beltartalmi értéket, egy hagyományos gyümölcscentrifugához képest. A pohárban az ital idővel sem válik szét, homogén, selymes, krémes állagú, már ránézni is jó. A hideg préselés miatt az ízek, illatok intenzívebbek. A lassú prések megbirkóznak leveles zöldségekkel is (spenót, mángold, káposzták), friss fűszernövényekkel, kifacsarják az összes levet a répából, zellerből, céklából. Működésük sokkal halkabb, könnyen tisztíthatók és nem utolsó sorban jóval kevesebb helyet foglalnak a konyhapulton.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.