Mozzarellás-baconos „fánk”

  • 2018.10.28.
  • 5

Ez egy picit édes – picit sós - picit füstölt – fűszeres pár falatnyi kényeztetés, olyan, amitől beindul a buli, ha netán ez az első fogás.Az ötlet egy rövid receptvideóból származik, amit nagyon nem bántam meg, hogy kipróbáltam. Az elkészítése nem épp annyira pikk-pakk mint a videóban, de sütés után az íze kárpótol minden percért. Finom, na.Hozzávalók 12 darabhoz:12 szelet ananász (konzerv)36 vékony szelet füstölt bacon12 nagyméretű hagyma karika12 db füstölt, vagy natúr mozzarella snack2-3 evőkanál BBQ szósza tálaláshoz kis csokor petrezselyemA hagymát megpucolom, fél centi vastagon felszeletelem, a szeleteket szétszedem és kiválasztok belőlük 12 db-ot, amibe belefér egy-egy szelet konzerv ananász.
A mozzarella snack rudakat hosszában elfelezem, majd ráhelyezem az ananászra (volt, hogy belekanyarítottam, volt, hogy belevágtam). Baconnal körbetekerem az ananásszal és mozzarellával töltött hagymakarikát, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatom és megkenem mindegyiket BBQ szósszal. Betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe és 12-15 perc alatt aranybarnára sütöm. Friss zöldpetrezselyemmel megszórva tálalom.Innenaz ötlet.A bejegyzést a
Szarvasi Mozzarella Kft
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.