Zsályás-ricottás sült karfiolkrém

  • 2018.08.28.
  • 6

Nagy rajongója vagyok a sült karfiolnak és a karfiolkrémnek is, így nagyon megörültem, mikor rátaláltam erre a kenyérre kenhető sült karfiolkrémre. A zsálya is nagy kedvenc, de az már csak ráadás!Hozzávalók:1 közepes méretű karfiol, rózsáira szedve2 evőkanál olívaolaj2 gerezd fokhagyma250 g ricotta2-3 evőkanál frissen reszelt parmezán5 db friss zsályalevélsó és frissen őrölt bors1-2 evőkanál tejföl (szükség esetén)A rózsáira szedett karfiolt sütőpapíros tepsire teszem, sózom, borsozom és meglocsolom az olívaolajjal, majd jól átforgatom, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszer. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm, majd késes robotgépben pürésítem. Hozzáadom a ricottát, reszelt fokhagymát, parmezánt és aprított zsályát és krémesre keverem. Ha túl sűrű lenne, 1-2 evőkanál tejföllel lazítok az állagán.
Friss kenyérre, vagy pirítósra kenve tálalom, a maradékot csatos üvegbe szedem és hűtőben tárolom.A bejegyzést a
Szarvasi Mozzarella Kft
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.