Házi vega bolognai szósz

  • 2021.11.29.
  • 8


Ez már a második éve, hogy Édesanyám főz nekünk vega bolognai szószt. Nagyon szeretjük ezeket az üvegeket elővenni. Elég tésztát főzni, megy rá a szósz és esetleg friss bazsalikom, reszelt sajt vagy éppen tejföl. Ha valaki húsosra vágyna, akkor csirkekockák, darált hús, bármit el tudok benne képzelni.
Szóval nálunk a savanyúságok, a zakuszka és a lekvárok mellett ennek a bolognai szósznak van nagy sikere.
Nyár végén teljesen kiment a fejemből, pedig akkor lett volna értelme, hogy el is tudjátok készíteni.De hátha jövőre ez valakinek jól jön, ha netán feltöltene a kamra polcait.
Hozzávalók:4 kg paradicsom10 fej vöröshagyma3,5 dl étolaj6 db répa3 db petrezselyemgyökér1 db zellergumó1 nagyobb fej fokhagyma1 kg kápia paprika1 nagy csokor bazsalikom és oregano2 szál kakukkfű (vagy szárított ha nincs friss)
4 db babérlevél1 tk morzsolt majoránna2 szál zeller levél
1 tk őrölt bors2 ek asztali só (ízlés szerint)