Sült brokkoli póréhagymával, zsályával és halloumi grillsajttal

  • 2021.09.27.
  • 4

Sült brokkoli minden földi jóval.
Hozzávalók 3 adaghoz:3 mini brokkoli fej (500 g)
2 póréhagyma fehér része (200 g)
3 ek olívaolaj
1/4 tk. só
1 ek. szüretlen almaecet1 tk. juharszirup6-8 szelet halloumi grillsajt10-12 zsályalevélolívaolaj

Három mini, maroknyi brokkolit egy nagy lábas forrásban levő sózott vízben 5-6 percet főzöm. Kiveszem, hagyom kihűlni.A megmosott, vékony karikára vágott póréhagymát az olajon dinsztelem. Magas lángon, folyamatos kevergetés mellett sütöm. Hozzákeverem az almaecetet, juharszirupot és sót. Fontos, hogy alaposan megpiruljon.A brokkolikat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, két helyen bemetszem, megtöltöm a karamellizált póréhagymával, sajttal és zsályalevelekkel. Meglocsolom olívaolajjal, sózom, majd előmelegített 220 fokon 10-15 percet sütöm.A brokkoli nem lesz olyan puha mint főzve, mert akkor szétesne, de nem is lesz kemény.Nagy brokkolival is készülhet, csak akkor azt tovább kell főzni, illetve, abba több bevágást csinálnék, hogy bőven menjen bele póréhagyma, sajt és zsályalevél.