Cukkinis palacsinta fetával

  • 2021.07.19.
  • 9


Könnyed nyári vacsora. Ha esetleg sárga cukkinink is van, akkor még színesebbek is lesznek.
Hozzávalók:3 nagy tojás
2 cukkini, 530 g reszelve, kinyomkodva 460 g maradt200 g feta apróra morzsolva1 tk. foszfátmentes sütőpor (5 g)
1 csapott tk. só (a feta sósságától is függ)
1 kis csokor petrezselyem
2 szál kapor5 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt (80-90 g)
1 ek. olívaolaj a tésztába plusz még a sütéshez.A megmosott cukkiniket nagyobb lyukú reszelőn lereszelem. Megsózom, levét kinyomkodom. A fetát morzsolom. A kinyomkodott cukkinit összekeverem a fetával, a kissé felvert tojásokkal, sütőporral, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral, az olívaolajjal és a liszttel. Ikeás amerikai palacsinta serpenyőben sütöm. A forró serpenyőt olajozom ecset segítségével minden palacsintasütés előtt. A kis mini palacsintákhoz 1 csapott evőkanálnyi massza kell. A cukkini a végére még vizet ereszt, ha túl folyós lenne a végén mehet még egy pici liszt. Anélkül sütöttem, nekem úgy is összeállt.Petrezselymes paradicsomsalátával ettük.