Spárga fűszeres pirított kenyérkockákkal

  • 2021.05.21.
  • 4

A spárga szezon a múlt héten nálam is beindult. Nagyon szeretem a vékony spárgát venni, pillanatok alatt megfő vagy átsül.
Hozzávalók (2-4 adag) :1 csomag vékony spárgaKenyérkockák:2 kisebb szelet kenyér nagyon apró kockákra vágva1 kis csokor oregano (aprítva 1 púpozott ek.)só, bors1 gerezd fokhagyma apróra vágvaolívaolaj1 púpozott ek. szeletelt mandulaegy kevés kezeletlen citromhéjA spárgát sós vízben 3 perc alatt megfőzöm. Spárga főzéshez szódabikarbónát is szoktak javasolni, hogy puha legyen, de ez annyira vékony spárga volt, hogy pillanatok alatt puha lett.Közben a nagyon apróra vágott kenyérkockákat egy serpenyőbe teszem, hozzáadom az aprított oreganot, a fokhagymát, löttyintek rá olívaolajat, kerül rá só és bors és pirítani kezdem. A végén adom hozzá a szeletelt mandulát, az nagyon gyorsan megpirul. A leszűrt spárgára kanalazok a kenyérkockákból, reszelek rá citromhéjat. Azonnal tálalom.