Málnás brownie

  • 2019.11.07.
  • 1

A brownie a gyors vendégváró desszert. Nagyon gyorsan tepsibe kerül, aztán már csak a sütést kell kivárni. Még langyosan szeletelhetjük és kínáljuk egy nagy adag vaníliafagyival. Igen fagyival, még ebben a hidegben is. A málna már csak a ráadás.Hozzávalók (nálam 23*25-ös tepsibe, mehet kisebbe, nagyobba is):200 g vaj200 g étcsokoládé (70%os Callebaut)400 g cukor2 nagy csipetnyi só4 nagy tojás (L-es)200 g tönköly finomliszt2 ek. kakaó (30 g)2 csapott tk. foszfátmentes sütőpor3-4 marék málna (nálam fagyasztott)tálaláshoz vaníliafagylaltA sütőt előmelegítem 170 fokra (légkeveréses). Egy nagyobb lábosban a vajat és a csokit megolvasztom. Hozzáadom a cukrot, sót majd az előre villával kissé felvert tojásokat. Kézi habverővel dolgozom (vagy villával). Végül beleszórom a liszt-kakaó-sütőpor keveréket és csomómentesre dolgozom. A sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem, majd bőven megszórom fagyasztott málnával. 30 perc alatt megsütöm. Nem érdemes tovább sütni, mert akkor száraz lesz. A legjobb akkor, ha a málna körül még krémes a sütink. Hagyom langyosra hűlni, kockázom majd vaníliafagyival tálalom.