Sült padlizsán krumplival

  • 2019.03.20.
  • 9

Egyik gyors munkaebédem. Kevés hozzávalóból is igazán finomat lehet összedobni rövid idő alatt. Lilaburgonya hiányában egyéb krumplival is ugyanolyan finom lesz.Hozzávalók (4 adaghoz):2 padlizsán6 lilaburgonya (vagy bármilyen)1 ek aprított petrezselyemzöld (1 kisebb csokor)sóolívaolajtálaláshoz madársaláta és tzatziki, húsos verzióhoz sült pulykacombfiléTzatziki:1 nagy doboz görög joghurt (450 g)1 kígyóuborka apróra reszelvesóolívaolaj1/4 tk. aprított oregano1/4 tk. aprított bazsalikom1 ek. aprított kapor
A tzatzikihez az apróra reszelt kígyóuborkát kissé kinyomkodom, minimális víz maradjon benne. Összekeverem a görög joghurttal, hozzáadom a fűszereket, sózom, löttyintek rá egy kevés olívaolajat. Tálalásig hűtőben tartom.
A lilaburgonyákat héjában bő sós vízben nagyjából 25 perc alatt megfőzöm. Meghámozom és felkockázom.
A padlizsánokat felkockázom, egy nagy serpenyőbe teszem. Löttyintek rá bőven olívaolajat és elkezdem sütni. Adok hozzá sót és rászórom a petrezselymet. Ha a padlizsán megsült, akkor összekeverem a felkockázott krumplival, ha szükséges még sózom. Szórhatunk rá friss petrezselymet, madársalátát. Tzatzikivel kínálom, vagy sült pulykaszeletekkel.