Hajtogatott tepertős pogácsa

  • 2020.10.31.
  • 1

Hajtogatott tepertős pogácsa
Hozzávalók:
2 dl tejföl1 dl tej1 tojás1 tk. só3 ek. bor12 dkg vaj vagy margarin60 dkg liszt1 tk. cukor7 g instant élesztő20 dkg darált tepertőA tepertő kivételével az összes hozzávalót gépbe tesszük, dagasztjuk jó 10 percig. 30 perc pihenés után kezdődik a hajtogatás. A tésztát kinyujtjuk, a tepertő egyharmadával megkenjük, összehajtogatjuk, alulról középre, majd fentről lefele, utána balról középig, majd szintén balról
a harmadik harmadára.
20-20 perc pihenés után ezt a hajtogatást még kétszer ismételjük.
Hagyjuk 40 percig pihenni. Ezután kinyujtjuk 2 cm vastagságúra. Éles késsel bevagdossuk, kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk. Tetejét tojással megkenjük és a tepsin hagyjuk még 20 percig. Közben a sütőt felmelegitjük 200 fokra.
Sütés előtt mégegyszer lekenjük tojással és betesszük a sütőbe. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Címkék

Darált Tepertő