Tepertős pogácsa

  • 2020.10.13.
  • 8


Nem olyan régen meghívást kaptam a FB-on egy csoportba. Először nem akartam, de végülis a kiváncsiság nagy volt bennem és beléptem.

Gábor a Házi Pék kelttésztás csoportja.
Nem bántam meg, Azóta már a harmadik receptjét sütöttem meg ma. Egy igazi omlós tepertős pogácsa.
Receptjét, videóval együtt a linkre kattintva
ITT találjátok!
Érdemes a videóért a joutube-ra ellátogatni.
Azért a receptet beteszem..Recept:BL55 Finomliszt: 600g Élesztő: 30g Só: 20g Darált sótlan Tepertő: 200g Zsír: 60g Őrölt Bors: 4-6g Fehér Bor: 3 ek. Tojás: 1db + 1 sárgája Tejföl: 350g Az elkészítés módja: 1. Liszt elmorzsolása a zsiradékkal 2. Alapanyagok összedagasztása 3. Tészta érés: 30 perc 4. Tészta nyújtása, rácsozás, szaggatás, lemezre rakás, tojásozás 5. Kelesztés: 50-70 perc 6. Közvetlen a sütés előtt ismét tojásozás 7. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell berakni, majd a sütési hőmérsékletet egyből vissza állítani 215C°-ra és így sütni a pogácsák méretétől függően 13-22 percig. A videóban szereplő pogácsákhoz mérten hasonló méretezés esetében a sütési idő 17-20 perc.