Sajtos vajas csiga

  • 2020.10.26.
  • 1

Valami nagyon sósra, és végre húsnélküli vacsorára vágytunk. Igaz, hogy családom egyik tagja a kakaós csiga mellett erősködött, de hogy akkor mindenkinek legyen igaza, csiga lett, csak nem kakaós, hanem sajtos. Azt hiszem nem bánta meg, mert elég sűrűn járkált ki a konyhába
Nagy előnye ennek a csigának, hogy nem kell keleszteni sem, tehát nagyon hamar elkészül és nagyon finom!
HozzávalókA tésztához:
80 dkg liszt,1 tasak instant élesztő,1 tk
cukor,2 tk só5 dl tej,1dl olaj10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:Először is a 25 dlg lágy margarint 1 evőkanál sóval, 2 tojás sárgájával
jól ki kell kavarni, majd hozzáadni a 20 dkg reszelt sajtot. Félre tesszük, összeállítjuk a tésztát.A dagasztógép tálba rakjuk a tészta hozzávalóit:(80dkg liszt, 1 tasak (7 g) instant élesztő,
1 tk
cukor,

2 tk só

5 dl tej,

1 dl olaj.
10 dkg reszelt sajt)Nagyon szép fényes, síma tésztát kever a gép kb 5 perc alatt.
Az elkészült tésztát (dagasztani nem kell)!
4 egyforma részre osztjuk, s egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk.A kikevert (vaj+tojássárga+só+reszelt sajt) masszát gondolatban négy felé osztjuk, és egy-egy adagot rákenünk egy-egy kinyújtott tésztára. Szorosan feltekerjünk, mint egy bejglit.A feltekert tésztát 2 ujjnyi vastag szeletekre
kell feldarabolni.(Nekem 1 rúdból 12-14 db lett.) Nincs más teendő, mint:Sütőpapirral bélelt tepsire tenni, tojással lekenni, sajttal megszórni, és 200 fokra felmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt halvány sárgára kisütni.