Egyszerű süti

  • 2020.06.07.
  • 7

Közeleg az ebédidő egy vasárnap. Azaz 11 óra mult.
Az év első lecsója készült ebédre.
Egy hirtelen gondolat, és máris a hozzávalók az asztalon. A végeredményért beszéljenek a fotók. Nem gondoltam, hogy ennyire finom lesz és arra sem, hogy ezt bárkivel is megosztom, ezért fázisfotók nem készültek, de igyekszem szép sorban leírni ezt a nagyon egyszerű süteményt.Kétszínű piskótát terveztem, de nem ilyen volt az elgondolás. S mint kiderült a végén, jó hogy így alakult.Hozzávalók:6 db házi tojás6 kanál rétesliszt,6 kanál cukor (én vegyesen édesítettem. 2 kanál cukor, és némi folyékony édesitő)Csipet só1 kicsi
flakkon csokoládéaroma125 g krémes por (főzés nélküli)2,5 dl hideg tej0,5 dl feket kávé1 kávéskanál instant kávéporLehet kiváltani a kávét és az instant kávéport kakaóval, de nekem nem volt itthon. Viszont annyira finom lett, hogy nem is gondolok máskor sem kakaóval készíteni.
Elkészítés és sütésElőször is bekapcsoltam a sütőt 180 fokraA tojásokat
kettéválasztotta, a
fehérjét felvertem a csipet sóval, majd egyenként hozzáadtam a tojássárgákat (ezt már lassu fordulaton kevertem)Amikor jó kemény lett, hozzáadagoltam a réteslisztet.A tűzhely legnagyobb tepsijét előkészítettem, sütőpapirral béleltem.
A sárga piskóta alap kétharmadát a tepsibe öntöttem, elsimitottam.A maradék egyharmadhoz hozzáadtam a kávét és az instant kávéport. Elkevertem és a sárga rész tetejére kanalaztam, majd elsimítottam.
180 fokos sütőben 20 perc alatt elkészült. (lehet tűpróbát is alkalmazni, de ennyi idő alatt biztosra kisül)
Kisült, a tepsiben megfordítottam a kisült piskótát és a közepénél kettévágtam.
Alul volt a bana és utána a sárga rész, ami persze egyszerre sült.Az egyik (alsó) felére rácsöpögtettem a csokoládé aromát (ettől lett olyan szép piros csik benne)Amig hült a tészta, kikevertem a krémet.
A 125 g házi krémesport a 2,5 dl tejjel 1,5 perc alatt keményre felvertem. Rápakoltam a tészta csokoládéaromás (piros) felületére, majd ezt beborítottam a tészta másik felével, de itt a sárga rész került a krémre, és a teteje lett barnaTetjére tejszínhab, és Csokoládé öntet került.
Nagyon egyszerű, nagyon finom, és nagyon gyors sütemény. És hát eszméletlen finom. A következő epresen fog készülni, majd arról is beszámolok, de akkor készítek fázisfotókat is.
Az előkészületekkel, mosogatással együtt kb 35-40 perc!!! Érdemes elkészíteni!