1 reggeli, 1 ebéd, 1 vacsora...........

  • 2013.04.03.
  • 9

Így a húsvéti ünnepek után megpróbáljuk felhasználni a maradékot. Lássunk hozzá egy napi menű összeállításához, de még se érezzük azt, hogy "maradékot" fogyasztunk.
A reggelit kezdhetjük mindjárt sok-sok paradicsommal, retekkel, paprikával, sajttal, s azzal a néhány szelet nyers sonkával, amit nem főztünk meg, mert így nyersen is csodálatos.


Nagy kár, hogy csak ennyi maradt abból a szép húsvéti sonkából -mármint nyersen- , mert nagyon finom volt, de most már ne a húsvétra, hanem
egy hétköznapi
reggelire koncentráljunk.
Ebédre sem vágytunk másra mint egy csodás és nagyon könnyen elkészíthető, gyors (előző este bepácolt) husira, salátával, retekkel, sült krumplival (ami sütőben és nem olajban sült), s még egy kis őszibarack befőtt is jár hozzá annak, aki eheti és szereti.
Két szelet tarját előző este besózunk, egy evőkanál mézzel és 1 evőkanál mustár keverékével jócskán bekenjük. Mellérakunk 2 gerezd csíkokra felszelt fokhagymát. Megtisztítunk 1 db narancsot, amit karikára vágva a hús tetejére rakunk. Ezt az egészet már abban az edényben készítjük el, amiben sütni fogjuk. Másnap ebéd előtt 1 órával elkezdjük sütni. Az előmelegített sütőben kb 40 perc alatt elkészül. A narancs szeletek teljesen összepaszírozódtak süléskor, így szaftként a hús mellé rakjuk. Kikek-kinek ízlése szerint, salátával, retekkel, őszibarack befőttel tálaljuk.
A vacsorát is valami könnyűre kellett kitalálni, mert a gyomor már megelégelte az ünnepi étkezéseket. Maradt azonban 1-2 db főtt tojás, s ez volt a vacsora alapja.Egyetlen (saját sütésű, 12 dkg-os) zsömlét felszeletelünk 6 db-ra. A zsemleszeleteket túrós krémsajttal megkenjük, tetejét megkapoljuk főtt tojás szeletekkel, retekkel, kaliforniai paprikával, s egy saláta alapra ráhelyezzük.Azt hiszem sikerült egészen jól felhasználni a húsvéti maradékokat anélkül, hogy azt éreztük volna:
csupán - a már nem annyira kívánt - ünnepi ételeket fogyasztottuk el egy napi menű keretében.