Húsvéti ebéd 2013.

  • 2013.04.01.
  • 6

Nagyon egyszerű, kevés munkás, de ötletes, finom ebédet készítettem idén húsvét vasárnap. A Good Food magazin márciusi számából merítettem az ötletet,
illetve több is volt az merítésnél, mert
igazából csak a húst cseréltem tofura. :) A címbe azért nem írtam bele, hogy miről is van szó, mert nagyon hosszú lett volna: narancsos tofu tepsis zöldségekkel, rukkolás joghurttal és kuszkusszal.

Hozzávalók 4 főre:

6 nagyobb répa4 közepes cékla3 ek olívaolaj125 ml narancslekvár2 ek vörösborecet1 füstölt tofu1 dl szójajoghurt (én görög joghurtot használtam)1 nagy marék rukkola1 bögre kuszkusz
A répát
és a céklát meghámoztam, a répát hasábokra vágtam, a céklát felkarikáztam. Tepsibe tettem őket, meglocsoltam az olívaolajjal és sóztam, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütöttem. A narancslekvárt és az ecetet összekevertem, és a feldarabolt tofut pár órával előtte bepácoltam, majd ebéd előtt serpenyőbe öntöttem az egészet és addig sütöttem, amíg a pác be nem sűrűsödött. A rukkolát apróra daraboltam és a joghurtba kevertem. A kuszkuszt sóztam, leöntöttem forró vízzel, és pár perc múlva, mikor megszívta magát, az egészet együtt tálaltam.

Címkék

Húsvét Búza Tofu