Tökmaglisztes kuglóf

  • 2020.09.06.
  • 0

A tökmagliszt nemcsak különleges színt, hanem különleges ízt is ad ennek a kuglófnak. Csökkentett szénhidráttartalmú liszttel próbáltam diétásabbá tenni és cukrot sem tartalmaz. Nem túl édes, de nagyon finom. :)Tökmaglisztes kuglófHozzávalók: (18 cm-es formához)70 g csökkentett szénhidráttartalamú liszt (Diabestar)30 g tökmagliszt30 g eritritegy csipet só1 teáskanál sütőpor2 tojás3 evőkanál olaj1 dl vízElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A szénhidrátcsökkenetett lisztet, a tökmaglisztet, a sót és a sütőport összekeverjük.
A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, majd a vizet és az olajat is hozzákeverjük. Ezután a tökmaglisztes elegyet beledolgozzuk a tojásos részbe. A tésztába óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük és tűpróbáig sütjük.