Őszibarackos túrókrémtorta

  • 2020.08.31.
  • 5

Nagyon szeretem a gyümölcsös túrótortákat, jó pár ilyen recept található a blogon. Mindegyik finom egytől-egyig! Most egy őszibarackossal bővítem a repertoárt. Ez is remek! :)Őszibarackos túrókrémtortaHozzávalók:A mandulás piskótához: 3 tojás3 evőkanál eritrit3 evőkanál mandulalisztA túrókrémhez:500 g túró175 g joghurt2 dl habtejszínédesítő ízlés szerint15 g zselatinA tetejére:3 őszibarack250 ml őszibaracklé1 színtelen tortazseléElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Az eritrites tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot, majd hozzáadjuk a mandulalisztet és óvatosan mozdulatokkal elkeverjük. A mandulalisztes piskótamasszát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A túróhoz hozzáadjuk a joghurtot, ízlés szerint édesítjük, majd botmixerrel az egészet krémesítjük. A hideg habtejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrókrémhez forgatjuk.
A zselatinra kevés vizet öntünk, hagyjuk, hogy egy kicsit megduzzadjon.
Ezután alacsony gázlángon meglangyosítjuk. A felmelegített zselatinban elkeverünk egy kevés túrós krémet, majd a keveréket belekeverjük a többi krémbe. A kihűlt mandulalisztes piskótára ráöntjük a túrókrémet és a tortát fél órára hűtőbe tesszük dermedni.
Amíg a krém dermed, az őszibarackokat meghámozzuk és felszeleteljük. A őszibarackszeleteket a megdermedt túrókrém tetejére rakosgatjuk.
A színtelen torzsalét elkeverjük az őszibaracklével, majd gázra tesszük és forrástól számítva 1 percig főzzük. Az őszibarackos tortazselét kicsit hagyjuk hűlni, majd
ráöntjük a gyümölcsre. A tortát ismét hűtőbe tesszük,
majd 2-3 órás dermedési idő után
szeleteljük.