Epres-tejszínes kocka (diétás)

  • 2020.06.12.
  • 3

Továbbfejlesztett süti. Az előző bejegyzésemben megosztott lenmaglisztes süti az alapja ennek a finomságnak. A kevert tészta tetején epres zseléréteg van, majd tejszínhab koronázza meg az egészet. Finom reformsüti, amiben az eper és a tejszín tökéletes harmóniát alkot. ????Epres-tejszínes kockaHozzávalók:Kevert tészta:2 tojás60 g zabpehelyliszt40 g lenmagliszt2 evőkanál kakaópor egy csipet sóédesítőszerfél tasak sütőpor3 evőkanál olaj1,5 dl vízEpres zseléréteg:150 g eper1 evőkanál útifűmaghéjédesítő az eper édességétől függően Tetejére:2 dl habtejszínédesítő ízlés szerint (nálam eritrit)1 tasak habfixáló Elkészítés:A két egész tojást egy keverőtálba tesszük és géppel habosra verjük. Hozzáadjuk az édesítőt, majd beleöntjük a vizet, az olajat és mindent összekeverünk.Egy másik tálban a zabpehelylisztet, a lenmaglisztet, a kakaót, a sütőport és a sót összevegyítjük. A kakaós lisztkeveréket beleöntjük a tojásos részbe és az egészet simára dolgozzuk.A tésztát egy kisebb méretű kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.Az epret megmossuk, majd botmixerrel pürésítjük. Az eperpürét ízlés szerint édesítjük, majd belekeverjük az útifűmaghéjat és várunk egy keveset, hogy bezselésedjen. A kész eperzselét a kihűlt tésztára kenjük.A habtejszínt ízlés szerint édesítjük, majd gépi habverővel elkezdőjük habosítani. Amikor már kissé felverődött hozzáadjuk a habfixálót, majd addig verjük, amíg kemény habot kapunk. A tejszínhabot az epres réteg tetejére
simítjuk. A süti akár azonnal szeletelhető.