Kókuszos kenyér aszalt vörösáfonyával

  • 2020.05.11.
  • 8

Ebben a karantén helyzetben jól jönnek az egyszerű és gyors sütemények. Egy végtelenül gyors kókuszos kevert sütit hoztam, ami nem igényel sok munkát és különleges hozzávalókat. Az aszalt vörösáfonya lecserélhető mazsolára vagy más aszalványra. Egy bögre tejjel szuper! :)Kókuszos kenyér aszalt vörösáfonyávalHozzávalók:A kevert tésztához: 25 dkg liszt8 dkg cukor1 dl olaj5 dkg kókuszreszelékfél csomag sütőpor1,5 dl tej2 tojás10 dkg aszalt vörösáfonyaElkészítés:Egy tálban a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Egy másik tálban az átszitált lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport összekeverjük.
A kókuszos lisztkeveréket hozzáadjuk a másik tálban lévő nedves részhez és alaposan elkeverjük. Ha csomómentes a massza, akkor beletesszük az aszalt vörösáfonyát is. A tésztát sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Mielőtt kivesszük, tűpróbát végzünk.