Ess édes bűnbe Pavlovával

  • 2016.11.02.
  • 3

Édes bűnbeesés, gyümölcsökkel koronázva. Kell ennél izgalmasabb?Megmaradt a tojásfehérje, nincs ötlete? Megoldás a Pavlova roppanós, gyümölcsös mini változata.Hozzávalók:Pavlova tészta5 db tojásfehérje (közepes méret)200 g porcukor1 ek keményítő1 tk citromléA tojásfehérjét a cukor harmadával, citromlével kezdjük el felverni, ha már csíkokat hú és keményedik kanalanként adjuk hozzá a maradék porcukrot, minden egyes kanál után fél percig keverve. A keverés robotgéppel folyamatos legyen. A végén kanalazzuk hozzá a keményítőt is.Egy szilikonlapra egymástól 2 cm távolságra tegyünk 10 cm nagyságú halmokat, nem kell habzsákkal formázni a kanál is megfelelő lesz.Tegyük 145 fokra előmelegített sütőbe 45 percre 10 perc után mérsékeljük a sütőt 120 fokra.A sütőben hagyjuk kihűlni, de támasszuk ki az ajtaját egy fakanállal, hogy a gőz eltávozzon.Készítsük el a krémet amíg a pavlova sül.Hozzávalók:25 dkg mascarpone vagy krémsajt10 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor3 dl állati tejszín 35%-os1 tk habfixálóÖsszeállításhoz kedvünk szerint friss gyümölcs.darált keksz 100 gA tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá.A mascarponét a porcukorral vaníliás cukorral keverjük simára, forgassuk bele a felvert habot.A kihűlt pavlovát szórjuk meg darált keksszel, hogy a krém ne lágyítsa meg azonnal.Csillagcsővel formázzunk rá a krémből, jöhet a gyümölcs, majd megint egy réteg krém, a tetejére megint gyümölcs.Kész is van.