Téli brokkolisaláta fetával, vörös áfonyával
- 2022.12.02.
- 8
Ez a brokkolisaláta önállóan is megállja a helyét, de húsok mellé is tálalhatjuk.
Gazdag ízvilágú: az édes, a sós, a savanyú és a fanyar íz egyaránt megtalálható benne.
Fontos, hogy a brokkolit gőz fölött pároljuk, ne főzzük. Így biztosabban roppanós marad, és még a színét is megőrzi. De vigyázat, párolva is roppant hamar elkészül!
A december úgyis tele lesz nehéz ételekkel, kezdjük hát könnnyedén!
Hozzávalók: 1 közepes fej brokkoli
2 alma
15 dkg feta
1 lilahagyma
1 marék vörösáfonya
só
1 citrom leve
1 ek méz
2 ek olívaolaj
Brokkolit ennél?
Parmezános-panko morzsás brokkoli, sütőben sütveBrokkolis-sonkás piteBrokkolis-tonhalas tészta sütőben sütve
Elkészítése
A brokkolit rózsáira szedem, gőz fölött megpárolom. Hagyom kihűlni.A fetát, a hagymát, az almát kockára vágom. A vörösáfonyát felszeletelem.Az öntethez elkavarom a citromlevet az olívaolajjal, a mézzel és a sóval.A salátát elkavarom az öntettel. Kb. 10 perc múlva tálalható.
Tipp: Ha nem találunk amerikai tőzegáfonyát, a mi vörösáfonyánk is csodajó!
A Téli brokkolisaláta fetával, vörös áfonyával bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.