Téli brokkolisaláta fetával, vörös áfonyával

  • 2022.12.02.
  • 8






Ez a brokkolisaláta önállóan is megállja a helyét, de húsok mellé is tálalhatjuk.



Gazdag ízvilágú: az édes, a sós, a savanyú és a fanyar íz egyaránt megtalálható benne.



Fontos, hogy a brokkolit gőz fölött pároljuk, ne főzzük. Így biztosabban roppanós marad, és még a színét is megőrzi. De vigyázat, párolva is roppant hamar elkészül!



A december úgyis tele lesz nehéz ételekkel, kezdjük hát könnnyedén!







Hozzávalók: 1 közepes fej brokkoli



2 alma



15 dkg feta



1 lilahagyma



1 marék vörösáfonya







1 citrom leve



1 ek méz



2 ek olívaolaj







Brokkolit ennél?



Parmezános-panko morzsás brokkoli, sütőben sütveBrokkolis-sonkás piteBrokkolis-tonhalas tészta sütőben sütve







Elkészítése



A brokkolit rózsáira szedem, gőz fölött megpárolom. Hagyom kihűlni.A fetát, a hagymát, az almát kockára vágom. A vörösáfonyát felszeletelem.Az öntethez elkavarom a citromlevet az olívaolajjal, a mézzel és a sóval.A salátát elkavarom az öntettel. Kb. 10 perc múlva tálalható.



Tipp: Ha nem találunk amerikai tőzegáfonyát, a mi vörösáfonyánk is csodajó!




A Téli brokkolisaláta fetával, vörös áfonyával bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.