Kacsa rámen-gazdag, melengető leves Japánból

  • 2022.11.19.
  • 2






Én valahogy úgy képzeltem, hogy a rámen egy ősrégi étel Japánból. Utánaolvasva azt látom, hogy egyrészt nem is feltétlenül japán, talán inkább Kínából származik. Mindenesetre a 20. században lett nagyon népszerű a szigetországban.



Japánban ma már kultusza van, minden vidéknek megvan a jellegzetes rámen specialitása.



Az én változattom egyáltalán nem autentikus, de ígérem, nagyon finom. Készíteni is szerettem, lenyűgöz a keleti konyhák ízgazdagsága.



A hozzávalók változtathatók, igények és lehetőségek szerint.



Ha az alaplevet is aznap főzzük, akkor szinte egész napos elfoglaltság. Én általában maradék levesből készítem.







Hozzávalók: 1 l kacsahús leves



1 kacsamell



só, bors



olaj



diónyi gyömbér



3 cikk fokhagyma



2 újhagyma



1 dl szójaszósz



6 ek tonkatsu szósz



2 ek rizsecet



4 ek szezámolaj



A tálaláshoz: soba tészta



bambuszrügy



pirított gomba



főtt tojás



zöldhagyma



pácolt gyömbér



petrezselyemzöld







Tetszik a japán konyha?



Maki sushi-egy falat JapánMatchás-mákos sajttortaZöldségek tempurabundában, szójaszósszal







Elkészítése



Az újhagymát és a fokhagymát megpucolom. Az olajon kissé megpirítom a gyömbérrel együtt.Hozzáadom a szójaszószt, a tonkatsu szószt, a rizsecetet és a szezámolajat. Lassú tűzön hagyom forrni.A kacsamell bőrét bekockázom, sózom, borsozom. Forró olajban kívül ropogósra, belül rozéra sütöm.A sűrű, ízes szószt leszúröm, a forró leveshez adom. A húst-pihentetés után-vékonyan felszeletelem.A tányérba levest merünk, majd a feltétekkel megpakoljuk.




A Kacsa rámen-gazdag, melengető leves Japánból bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.