Őzravioli burgundi szósszal,vörösáfonyával

  • 2022.11.18.
  • 4






Itt a november, már érezzük a tél szelét. Számomra ekkor jön el a fajsúlyosabb ételek ideje. Vadhúsokkal, testes vörösborral kísérletetzem, a végeredmény mégis könnyedebb lett, hiszen kevés húst használtam.



A vörös áfonya kiemeli a boros szósz vörös jellegét. Ezért ünnepi alkalmakra is ideális fogás született.



Szerintem randiételnek is javasolható. Már a látványa is afrodiziákum.







Hozzávalók



A tésztához: 1 tojás



25 dkg liszt



kevés víz



A töltelékhez: olaj



1 kis hagyma



2 cikk fokhagyma



20 dkg darált őzhús



1 dl burgundi bor



só, bors



borókabogyó



2 evőkanál tejföl,



1 teáskanál mustár



A szószhoz: 3 dkg vaj



1 kis salotta hagyma



2 cikk fokhagyma



2,5 dl burgundi bor



só, bors



borókabogyó



1 evőkanál étkezési keményítő



A tálaláshoz: vörös áfonya (fagyasztott/vízben eltett)



csombor







Házi tésztát ennél?



Bazsalikomos ravioli vadgombával, fürjtojássalÉdesburgonya gnocchi sajtszósszalKäsespätzle-a sajtos tészta németül







Elkészítése



A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd az őzhúst. Fehéredésog kavargatjuk, majd felöntjük a borral. Sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. Ha kihűlt, elkavarjuk a tejföllel és a mustárral.A tésztához a tojást kissé felverjük, összegyúrjuk a liszttel. Kevés vizet adhatunk hozzá. Fél órát pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk. A töltelékből teáskanálnyi adagokat rakunk a tészta egyik felére. Ráhajtjuk a másik felét, derelyevégóval kivágjuk. Sós vízben kifőzzük.Közben elkészítjük a szószt: A hagymát nagyon apróra vágjuk, a vajon megpároljuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, felöntjük burgundi borral. Sózzuk, borsozzuk, borókabogyóval ízesítjük. Kevés szószban elkavarjuk a keményítőt, besűrítjük vele a szószt. Az őzraviolit a vörösboros szósszal, vörös áfonyával tálaljuk.




A Őzravioli burgundi szósszal,vörösáfonyával bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.