Fűszeres, fehér forrócsoki

  • 2017.12.03.
  • 8


Hát, helló december! Stílusosan, egy fehér színű itallal köszöntelek, amely a gyerekek kedvence. Akárcsak te!
Nekem összeragad a szám az efféle nyalánkságoktól, de a törpék többségének ez meg se kottyan. Ha előtte síeltünk, korcsolyáztunk, szánkóztunk, hóembert építettünk vagy hócsatát vívtunk velük igazán jól fog esni. Ha nem, akkor is, de könyörgöm, legyen legalább párnacsata este…

Hozzávalók (4 kis adaghoz): 3 dl tej
1 dl tejszín
20 dkg fehér csokoládé
2-4 szem kardamom
Díszítéshez: kakaóbab töret
sétapálca nyalóka

Elkészítés

A kardamom magokat kibontom, az apró magokat mozsárban megtöröm.
A tejet a tejszínnel és a kardamommal felforralom. A tüzet lezárom és kb. 20 percet hagyom állni.
A tejszínes tejet leszűröm, a tejet újramelegítem és beledobálom a csokikockákat. Elkavarom, míg felolvad.
A forró csokit poharakba adagolom, megszórom kakóbab törettel és a piros csíkos pálcákkal (vigyázat, el fog olvadni!) tálalom.