Mákos guba gombóc - gluténmentes, cukormentes

  • 2021.04.15.
  • 8

Aki szereti a mákos gubát is meg a túrógombócot is, annak kötelező ezt kipróbálni. Ismét Bereczky Tomitól van a recept, ha fent vagytok Instagramon, kövessétek, szuper kreatív és fitt desszertjei vannak :)Hozzávalók:14 nagy gombóchoz500 g túró4 egész tojásnagy csipet só100 g darált gluténmentes zabpehely
150 g darált mák2-3 ek. negyedannyi édesítő (kóstolgassuk a masszát)Elkészítés:1. Tegyük az összes hozzávalót egy tálba és botmixerrel dolgozzuk össze alaposan vagy úgy ahogyan én: egy kesztyűben kézzel alaposan összegyúrtam. Tegyük 30-40 percre hűtőbe.2. Formáljunk egyforma gombócokat a masszából ( nekem 14 db kb. 60-65 g-os gombóc lett)3. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk a gombócokat ( én két részletben főztem) és addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére. Ez kb. 2-3 perc, hamar kész vannak.4. Leszűrjük és tálaljuk fahéjas joghurttal / tejföllel, eperlekvárral, baracklekcvárral, de magában is isteni finom.

Címkék

Gluténmentes Mák