Csokis-kókuszos szelet/Choco cocco slice

  • 2013.06.02.
  • 3

Zé mindig áradozik erről a sütiről. Ma már fel kellett hívnunk Anyósomat a receptért, hogy megcsináljam.Nálunk is futott ez a süti, de fehér krémmel. Akármilyen színű a krém, isteni finom, de egy kalória bomba. Bár gondolom ez már nálam meglepő, kicsiben nem utazom, ha sütök, legalább 500 kcal/ szelet.Hozzávalók:kb. 25x35 cm-es tepsihez
A tésztához:4 tojás fehérje75 gr porcukor125 gr kókuszreszelék1 ek. lisztA krémhez:4 tojássárgája2 ek. keserű kakaópor10 dkg vaj5 dkg porcukorA mázhoz:2 ek. cukor2 ek. keserű kakaópor1,5 ek. víz5 dkg vajElkészítés:1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot, beleforgatjuk a lisztet, a kókuszreszeléket.2. Kivajazott/kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a tepsiből, kihűtjük, egy tálcára tesszük.3. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat és a kakaóport. A kihűlt kókuszos tésztára simítjuk.4. A mázhoz a kakaóport a cukorral szárazon összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és a vajat majd
kislángon felolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, elsimítjuk a csokikrém tetején és kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.Recipe in English:A real Hungarian retro dessert, you can make the cream with cocoa ( as on the picture) or you can leave it white, both versions are very tasty but maybe with white cream looks better as the glaze is dark. Cannotstopeating traybake, a "Kinder Pingui" feeling :)Ingredients:for a 35x25 cm trayFor the base:4 egg whites75g icing sugar125g desiccated coconut1 tbsp plain flourFor the cream:4 egg yolks2 tbsp cocoa powder
100g butter, unsalted50g icing sugarFor the glaze:2 tbsp caster sugar2 tbsp cocoa powder1,5 tbsp water50g butter, unsaltedMethod:1. Preheat the oven to 175 Celsius, butter and flour the baking tray.2. Separate the eggs: whisk the whites gradually adding the sugar. Fold the flour and the coconut carefully in. Spoon the mixture into the prepared tray and bake for 20-25 mins or until it is golden on top. Set aside to cool and then transfer to a tray.3. For the cream mix the butter with sugar until it is fluffy, then add the egg yolks and cocoa.4. Spoon the cream on top of the coconut base.5. For the glaze mix the sugar and cocoa in a little heatproof bowl. Add the water and mix well. Heat up until the sugar dissolves then add the butter. When the mixture is getting cold pour it over the chocolate cream. Sprinkle with desiccated coconut and put in the fridge for at least 1 hour to set.

Címkék

Hal Csoki Süti