Kaliforniai paprikás sajtos sertéskaraj

  • 2015.04.20.
  • 1

A kaliforniai paprika - különleges ízvilága és színezete miatt - egy sokak által kedvelt, kimagaslóan egészséges zöldségféle. Amellett, hogy igen alacsony a kalóriatartalma, C-vitaminban rendkívül gazdag. Kiváló E- és B6-vitaminforrás, valamint - egyéb jótékony tulajdonságai mellett - gyulladáscsökkentő hatása is ismert. Gyümölcsösen édeskés íze igazán harmonikussá teszi ezt az egyébként egyszerű fűszerezésű sertésételt.Hozzávalók (12-14 szelethez):1,5 kg karajSó
Bors20 dkg szeletelt bacon (hússzeletenként egy szelet bacon)1 db kaliforniai paprika (piros vagy zöld színű, de lehet vegyes is)25 dkg reszelt trappista sajt
LibazsírElkészítés:Szeleteljük fel a sertéskarajt, klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kevés olajon egy serpenyőben pirítsuk fehéredésig a szeletek mindkét oldalát. Helyezzük zsírozott tepsibe a hússzeleteket szépen egymás mellé, majd mindegyikre tegyünk egy-egy bacon szeletet. (Érdemes egy szelet húsra egy szelet bacon-t ráhajtogatni.) Ezután szórjuk meg a hússzeleteket vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikával, ezt követően pedig reszelt sajttal. Alufóliával letakarva kb. 30 percig, majd a fóliát levéve további 20-30 percig süssük, amíg a sajt aranybarnára pirul a tetején.Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)